Omgeving

Brummen en Zutphen

Het sfeerboerderijtje ligt tussen het gezellige dorp Brummen en de mooie stad Zutphen. Brummen ligt in het hart van de provincie Gelderland, nabij de bossen van de Veluwe en op de rand van het mooie Achterhoek.

Iedereen die de stad Zutphen vanuit de kant van het sfeerboerderijtje nadert, raakt onder de indruk van haar fraaie ligging aan het water. De rivier de IJssel en de imposante koopmanshuizen aan de kade nodigen van verre al uit tot een bezoek. Iets, wat dan ook jaarlijks door honderdduizenden toeristen wordt gedaan.

Rondom het oude centrum zijn de oude vestingwerken op tal van plaatsen nog tastbaar aanwezig. In het hart van de stad ziet u statige koopmanshuizen en schilderachtige hofjes. Te midden van die middeleeuwse schoonheid treft u een moderne stad met een flink aantal bezienswaardigheden en een uitgebreid winkelaanbod met tal van speciaalzaken. De stad kent een groot aantal restaurants, cafés en bars. In de zomer is het goed vertoeven op de terrasjes in de binnenstad en aan de IJssel. Een stadswandeling of met de fluisterboot door Zutphen is zeer zeker aan te bevelen.

Wandelen en fietsenVoorstondense gracht

Wandelen kunt u over de karakteristieke landgoederen in Brummen. Er zijn dan ook tal van schitterende wandelpaden. Fietsen kunt u door uitgestrekte natuurgebieden zoals Voorstonden, Cortenoever en de Empesche en Tondensche Heide. Met het fietsroute-netwerk stelt u zelf uw routes samen. Uw fietsen kunnen in een afgesloten schuur worden gezet. Huurfietsen zijn verkrijgbaar bij de plaatselijke fietsenmaker Ten Broek.

Nog veel meer

Gaat wandelen of fietsen niet snel genoeg? Dan is een rit met de Veluwse stoomtrein een aanrader. Ook is het zeer de moeite waard om een oversteek van de IJssel per pontje, het Bronkhorsterveer te maken naar het kleinste, historische stadje van Nederland: Bronckhorst.

Comments are closed.