Omgeving

Brummen

Brummen ligt in het hart van de provincie Gelderland, tussen de Veluwe en de rivier de IJssel en op de rand van de Achterhoek.

FietsenVoorstondense gracht

Fietsen kunt u door uitgestrekte natuurgebieden zoals Voorstonden, Cortenoever en de Empesche en Tondensche Heide.

De Achterhoek en de Veluwe zijn aangesloten op het internationale netwerk van fietsknooppunten. Met het fietsroute-netwerk stelt u zelf routes samen, afhankelijk van uw wensen.

In de vakantiewoning zijn meerdere fietsroutekaarten aanwezig. Uw meegebrachte fietsen kunnen in een afgesloten schuur worden gezet. Er is ook een mogelijkheid tot huur van fietsen bij de plaatselijke fietsenmaker Ten Broek.

Wandelen

Wandelen kunt u over de karakteristieke landgoederen in Brummen. Er zijn dan ook tal van schitterende wandelpaden. Wandelroutes zijn in de vakantiewoning aanwezig zodat u eenvoudig het afwisselende landschap van Brummen en omstreken kunt verkennen.

U bevindt zich daarnaast ook in de buurt van de Posbank waar u ook uitgebreid kunt wandelen in een indrukwekkende natuur.

Zutphen

Iedereen die de stad Zutphen vanuit de kant van het sfeerboerderijtje nadert, raakt onder de indruk van haar fraaie ligging aan het water. De rivier de IJssel en de imposante koopmanshuizen aan de kade nodigen van verre al uit tot een bezoek. Iets, wat dan ook jaarlijks door honderdduizenden toeristen wordt gedaan.

Rondom het oude centrum zijn de oude vestingwerken op tal van plaatsen nog tastbaar aanwezig. In het hart van de stad ziet u statige koopmanshuizen en schilderachtige hofjes. Te midden van die middeleeuwse schoonheid treft u een moderne stad met een flink aantal bezienswaardigheden en een uitgebreid winkelaanbod met tal van speciaalzaken. De stad kent een groot aantal restaurants, cafés en bars. In de zomer is het goed vertoeven op de terrasjes in de binnenstad en aan de IJssel. Een stadswandeling of met de fluisterboot door Zutphen is zeer zeker aan te bevelen.

Nog veel meer

Gaat wandelen of fietsen niet snel genoeg? Dan is een rit met de Veluwse stoomtrein een aanrader.

Het is ook zeer de moeite waard om een oversteek van de IJssel per pontje te maken naar het kleinste historisch stadje van Nederland: Bronckhorst. In de wintermaanden ademt Bronckhorst een Charles Dickens-achtige sfeer uit.

Kortom: genoeg te beleven in de omgeving Achterhoek en Veluwe van het sfeerboerderijtje.

Comments are closed.